Актуално

Психологична подкрепа под формата на индивидуално и семейно консултиране в Болница ВИТА

12.04.2024
Процесът на забременяване чрез медицински асистирана репродукция е съпътстван от богата палитра от емоции, които могат да бъдат трудни за приемане, изразяване и преживяване. Възможно е да повлияе върху взаимоотношенията Ви с близките, върху житейските цели и перспективи, също както и върху възприятието Ви за самите себе си.

Как преминавате през процеса и как се справяте с всички тези емоционални преживявания зависи до голяма степен от личната Ви история и контекст.

Освен подкрепа от партньора, семейство и приятели, лекари и в частност репродуктивни специалисти, в Болница ВИТА можете да получите и психологична подкрепа под формата на индивидуално и семейно консултиране.

Тази възможност е препоръчителна за двойки, на които предстои да търсят помощ от репродуктивни специалисти или са започнали лечение за инфертилитет.

Психолозите на ВИТА Деница Анастасова и Преслава Биковска са на разположение на всички настоящи и бъдещи пациенти на ВИТА Инвитро център.

Кога препоръчват психологична консултация?
Подкрепа от специалист в сферата на психичното здраве можете да направите във всеки един момент – още когато научавате новината, че ще се наложи да получите медицинска помощ, за да сбъднете мечтата си за бебе; в процеса на вземане на решение дали да опитате асистирана репродукция; в хода на процедурите; по време на бременността и след това.

Добре е да потърсите консултация, ако:
- Продължително време усещате интензивни чувства като тъга, вина, тревога, безпомощност, страх и др.;
- Имате чести и необясними промени в настроенията;
- Наблюдавате промяна в общия тонус, апетит, сън;.
- Има конфликти и трудности в партньорските взаимоотношения;
- Умът Ви в такава степен е ангажиран с процеса на забременяване, че не успявате да продължите да извършвате всекидневните си задължения;
- Ви предстоят трудни  избори и решения, където не сте уверени как да постъпите.

Психологическата подкрепа би могла да бъде полезна във всеки един етап от лечението, тъй като повлиява негативните психологически симптоми и при двамата партньори. Екипът от психолози на Болница Вита е на разположение да посрещне индивидуалните Ви нужди и да Ви подкрепи в справянето с предизвикателствата.

Можете да запишете час за психологическа консултация на тел. 02 45 22 000.

Пациентите на ВИТА Инвитро център получават безплатна първа консултация с психолог.

Ние сме с Вас в трудните моменти и споделяме Вашите щастливи мигове, свързани с родителството.
Всички публикации

Имате въпрос? Ще се радваме да Ви отговорим!

Изпрати запитване

Контакти

София 1407
ВИТА БАЗА 2 - ул. Филип Кутев №10
Телефони: +359882060433, 02 45 22 141
Е-mail: [email protected]