Актуално

Писмо с благодарност от родители на дете, заченато инвитро във ВИТА

18.04.2024
С раждането на дълго чакана рожба не свършват трудностите, пред които се изправят двойките. И те отново разчитат на лекарите, на които вярват, за да ги преодолеят.

Почти всяка жена има интересна история за споделяне, в която понякога има големи предизвикателства, които все по-често започват с трудности в забременяването.

Но майчинството е най-голямото предизвикателство, още от първия ден след раждането.

На 28 февруари т.г. в Болница ВИТА изплака първородната рожба на семейство Михайлови – Димитър. Създаден с един опит „инвитро“, той донася голяма радост на своите родители. Два часа след раждането, когато вече е в Неонатологичното отделение, състоянието му рязко се влошава със спадане на сатурацията до 37% (недостатъчно кислородно насищане на всички органи и нарушена сърдечна дейност). Д-р Валентина Гергинова, завеждащ отделение, и д-р Боряна Иванова, спешно предприемат реанимационни действия, за да го спасят (интубация, включване на дихателно подпомагане и медикаментозна реанимация).

Борбата за живот на новороденото е с щастлив край. Ето историята, споделена от майката на Димитър – така, както тя е преживяла всичко:

Пиша Ви, за да изкажа своята благодарност към Болница ВИТА и по-специално към екипа на ВИТА Инвитро център, Родилното отделение и Неонатологията.

Историята ми започна във ВИТА Инвитро център, където д-р Василева сбъдна мечтата ми да забременея. Не мога да ви опиша моето щастие и вълнение всеки път, когато отивах на контролен преглед и бях посрещана с усмивка, за да разбера колко е пораснала и как се развива моята рожба.

Имах прекрасна бременност и дойде заветният момент на раждането. Бях настанена в Родилното отделение на болницата ден преди планираното секцио. Възхитена съм от обстановката и от всички грижи, които се полагаха за мен преди и след раждането.

Екипът в Родилно отделение е толкова голям, че е почти невъзможно да запомниш имената на всички прекрасни и усмихнати хора, които се грижат за твоето здраве и спокойствие.

И така в един прекрасен слънчев ден чух звука, който може да разплаче всяка майка, а именно плачът на моето дете. По-късно научих, че при раждането си е бил оплетен в пъпната си връв…

Два часа по-късно в стаята ми влезе д-р Валентина Гергинова и ме уведоми, че синът ми се е влошил и се е наложило да бъде интубиран, защото не може да диша самостоятелно. При направения преглед било установено, че проблемът не е в белите дробове, а в сърцето. Д-р Гергинова е повикала детски кардиолог, който да прегледа сина ми. От него научих, че вследствие на омотаването с пъпната връв, сърчицето на сина ми е било притиснато и не е получавало достатъчно кислород в последните няколко дни преди раждането. Налагаше се бебето ми да бъде транспортирано и наблюдавано в СБАЛ по детски болести „Проф.Иван Митев".

И така престоят ми във ВИТА продължи без детенцето ми. Въпреки трудната ситуация, аз бях спокойна, защото знаех, че синът ми е в сигурни ръце. За моето здраве и възстановяване се грижеше прекрасният екип на Родилно отделение. Всеки ден те се интересуваха какво се случва с детето и ми казваха.

Днес малкият Димитър си е вкъщи. Развива се чудесно и е едно спокойно и прекрасно детенце.

Благодаря от сърце на екипа на ВИТА Инвитро център, най-вече на д-р Василева, акушерката Милена Иванова, акушерката Станимира Стоименова и ембриолога Росица Стояновска-Зарева, за професионализма, за доброто приятелско отношение, за грижите, вниманието и спокойствието, с което ме дариха. Тези хора станаха част от моя живот и ще останат завинаги в сърцето ми.

Благодаря на д-р Валентина Гергинова, която спаси живота на моята рожба.

Благодаря на целия екип в Родилно отделение за грижите, които положиха за мен.

Адмирации за Болница ВИТА! Освен най-добрите професионалисти в нея можеш да откриеш и добри приятели. Продължавайте все така!
Вие сте страхотни!“

Боряна Михайлова, майка на Димитър
Всички публикации

Имате въпрос? Ще се радваме да Ви отговорим!

Изпрати запитване

Контакти

София 1407
ВИТА БАЗА 2 - ул. Филип Кутев №10
Телефони: +359882060433, 02 45 22 141
Е-mail: [email protected]