Актуално

Д-р Лилия Димитрова за факторите, влияещи върху възможността за зачеване и раждане на дете

29.01.2024
Статистиката от последните години показва, че все повече двойки разчитат на репродуктивната медицина, когато жената не може да забременее по естествен път. Причините са много, но най-главните са: замърсяването на околната среда, нездравословния начин на живот, непълноценното хранене, коментира в интервю за предаването „Социална мрежа“ на „Nova News“ д-р Лилия Димитрова, водещ репродуктивен специалист на ВИТА Инвитро център.

Тя отбелязва и късната възраст, в която някои от жените планират бременност заради планове за кариера или лични причини.
Д-р Лилия Димитрова е акушер-гинеколог с дългогодишна практика в областта на репродуктивната медицина.

В предаването ще чуете и вдъхновяващата история на една майка на три деца, заченати „инвитро“. Младата жена претърпява хирургична интервенция в тийнейджърските години, при която са отстранени важни органи за детеродните функции. Десет години по-късно разбира, че не може да има дете по естествен път и намира подкрепа и решение във ВИТА Инвитро център. Тя има две успешни бременности и днес е майка на две момчета и едно момиче.

"Вита Ин Витро Център" е създаден през 2009 г. като първия Инвитро център, част от структурата на многопрофилна болница – МБАЛ ВИТА. Първото бебе, създадено благодарение на асистирана репродукция, се ражда в края на същата година.
 
 
Всички публикации

Имате въпрос? Ще се радваме да Ви отговорим!

Изпрати запитване

Контакти

София 1407
ВИТА БАЗА 2 - ул. Филип Кутев №10
Телефони: +359882060433, 02 45 22 141
Е-mail: [email protected]