Актуално

Бебе на ВИТА Инвитро център се роди след 5 инсеминации, 4 инвитро процедури и 3 замразени трансфера

11.01.2024
ВИТА Инвитро център изпрати една успешна година с много щастливи двойки, които станаха родители или чакат своите рожби да се родят в близките месеци.

Но понякога инвитро процедурите са дълъг процес, за който е нужно търпение и вяра. За съжаление все повече жени имат трудности да забременеят и чакат с години да прегърнат първата си рожба…

Инвитро процедурите в България имат дългогодишна история, лекарите – репродуктивни специалисти стават все по-успешни в усилията си да помагат на двойките да станат родители. И въпреки това не винаги се намира медицинско решение и процедурите често са неуспешни.

Когато една жена реши да стане майка, тя е готова на всичко. Изтърпява болка, разочарования, състояния на отчаяние и депресия, но не се отказва.

Екипът на ВИТА Инвитро центъра е съпричастен на житейските истории на много дами. С професионализъм и човешка топлота споделят с тях трудностите по пътя към желаната бременност, но и огромната радост при всеки успех.
 
Ще разкажем една щастлива история на пациент на ВИТА Инвитро център. Въпреки многократните неуспешни опити в различни клиники по асистирана репродукция, жената става майка преди 3 месеца на прекрасно момченце. Дългият и особено труден път към майчинството, за който разказва С. Веселинова, се надяваме да даде надежда на всяка жена, която понякога губи вяра, че ще стане майка:
 
„Моята история с МБАЛ Вита започна с желанието да имаме дете. Това желание ме срещна с невероятната д-р Лилия Димитрова. Нямам достатъчно думи, които да опишат какъв човек и професионалист е д-р Димитрова. Каквото и да кажа ще бъде малко. Ако мога да сравня д-р Димитрова с нещо, то това е изключително рядък диамант. Просто няма такъв лекар и човек като нея.

Д-р Димитрова е невероятно сърцат лекар и наистина обича професията си. Редовно съм ходила на преглед при нея към 19-20 часа вечерта, отговаряла ми е на обаждания и ми е връщала отговори по Viber и в 22-23 часа вечерта. Не мисля, че има друг лекар, който би обръщал такова внимание на пациентите си по всяко време на денонощието, а тя го прави безрезервно.
Изключително прям лекар – обяснява подробно, не пести истината, каквато и да e, казва реалните шансове и не обещава невъзможни резултати, но пък се бори за тях. Въпреки трудностите при моя случай, тази жена, този лекар, не се отказа и заедно извървяхме дългия път от мечтата до реалността. Тя е нашият герой.

След 5 инсеминации, 4 инвитро процедури и 3 замразени трансфера, държим мечтата в ръцете си – бебето Георги. Както каза д-р Димитрова, той е най-чаканото бебе за 2023 г. на ВИТА Инвитро център. За мен Д-р Димитрова е най-ценният човек в Инвитро центъра и би било добре да се грижите за нея.

Разбира се, тук е моментът да изкажа благодарността си и към екипа: Росица Стояновска-Зарева, Гергана Ингилизова, Станимира Стоименова и Милена Иванова. Специално е отношението ми към ембриолозите и техните златни ръце. Тези хора са изключителни професионалисти и всеотдайни хора. Пазете ги!

Проследяване и раждане

След като имахме успешен резултат, нямахме никакво съмнение, че искам проследяването и раждането да бъде в МБАЛ Вита. Д-р Димитрова ме насочи към Вашите акушер-гинеколози, като моят избор беше д-р Александар Дойчиновски.

Благодаря на д-р Дойчиновски, защото при проследяването беше спокоен, обясняваше ми подробно вълнуващите ме въпроси. Когато се появи проблем, д-р Дойчиновски ме насочи за спешен прием и беше денонощно на разположение за проследяване на състоянието ни (на мен и бебето). А когато трябваше да се вземат бързи и адекватни решения, от които зависеше животът на бебето, въпреки моето отричане на проблема и неприемането на ситуацията, той действа изключително професионално и си свърши работата – спешно секцио на 22 октомври (неделя следобeд).

Много съм доволна, че имах възможност да давам коластра (мляко) на бебето ми, докато беше в Неонатология. По този начин майката, която не може по друг начин да помогне на детето си, се чувства пълноценна.

Тук е моментът да изкажа благодарността си и да похваля хората, които най-много ми помогнаха с грижи, добра дума и добро отношение в този труден за мен момент. Аз отидох за рутинен преглед, а се оказа, че трябва спешно да ме приемат за проследяване, последва спешно секцио, поставяне на бебето в кувьоз поради поднормено тегло и допълнителни трудности, без да мога да го видя 2 дни, защото не можех да стана. Хората, на които съм много благодарна са:

Родилно отделение: д-р Николов – невероятен човек и лекар, Ева Павлина – няма такава акушерка, просто е чудесна и разбира се, д-р Дойчиновски.

Неонатология – на първо място старшата акушерка Валентина Рашкова – страхотен човек! От нея получих подкрепата, от която имах нужда, и тя беше човекът, които ни изпрати вкъщи.

Също така съм благодарна и на завеждащата отделението д-р Валентина Гергинова – много позитивна и внасяща спокойствие; Катерина Илиева – също страхотна акушерка; Анабела; Стефка.

Задължително трябва да спомена хората, работещи в Клинична лаборатория и на Регистратурата – приветливи и експедитивни, точно, каквито трябва да са! Толкова често бях в болницата, че нямаше нужда да се представям – това говори за лично отношение, което за мен значи много!

С уважение,
С.Веселинова”

И ние сме щастливи, че носим толкова радост на нашите пациенти. Работата на репродуктивните специалисти е отговорна и изискваща пълна отдаденост, но носи огромно щастие при всяка успешна бременност
Всички публикации

Имате въпрос? Ще се радваме да Ви отговорим!

Изпрати запитване

Контакти

София 1407
ВИТА БАЗА 2 - ул. Филип Кутев №10
Телефони: +359882060433, 02 45 22 141
Е-mail: [email protected]