Новини

Специалистите на Многопрофилна болница за активно лечение „Вита” препоръчват:

12.08.2010

1. Скрининг 1-ви триместър /11-14 гестационна седмица/ - задължително изследване, което ще изключи до 90% възможността Вашето дете да има синдром на Даун или друго хромозомно заболяване. Включва ранна фетална морфология и биохимичен скрининг, т.е. бебето Ви обстойно ще бъде изследвано с ултразвук за изключване на груби дефекти и наличие на ултразвукови маркери за хромозомни аномалии. След това ще Ви бъде взета кръв за изследване на два показателя, свързани с бременността – ßЧХГ и РАРРА.

2. Скрининг 2-ри триместър /15-19 гестационна седмица/ - ако изпуснете първия скрининг, е небходимо да направите този, но трябва да имате предвид, че той е с много по–ниска чувствителност - под 60%. Включва ултразвуков преглед и биохимични показатели /α фетопротеин и ßЧХГ/. В този срок на бременността могат да бъдат отхвърлени дефекти в развитието на невралната тръба и на предна коремна стена на плода.

3. Фетална морфология /19-23 гестационна седмица/ - задължително изследване. През този период Вашето бебе вече е достатъчно голямо, за да могат да бъдат видени с ултразвук по-голяма част от органите и системите. Измерват се биометричните показатели на плода. Изследват се внимателно череп, мозък , крайници, вътрешни органи, околоплодна течност и плацента. При необходимост се извършва доплерово изследване на някои съдове. В този срок вече е подходящо да видите как изглежда реално Вашето бебе. Апаратурата в Болница „Вита” дава възможност да бъде направен диск с клипчета как то се движи, маха с ръчички, прозява се или просто спи.

4. Фетална морфология /28–32 гестационна седмица/ - това е последното специализирано ултразвуково изследване, ако Вашето бебе е здраво и се развива нормално. Тук отново се измерват биометричните показатели на плода и се извършва обстоен преглед по органи и системи, за да се изключат аномалии, които се развиват в по–късен етап от вътреутробното развитие. Извършва се доплерово изследване на съдовете, за да се оцени правилното кръвоснабдяване на плацентата и плода. Триизмерният образ на бебето през този период се доближава до това как реално ще изглежда то, след като се роди.

Многопрофилна болница за активно лечение „Вита” предлага на своите пациенти освен извършването на специализираните изследвания с 3/4D ултразвук, и консултации по резултатите със специалисти по пренатална диагностика.

Всички новини

Имате въпрос? Ще се радваме да Ви отговорим!

Изпрати запитване

Контакти

София 1407
ВИТА БАЗА 2 - ул. Филип Кутев №10
Телефони: +359882060433, 02 45 22 141
Е-mail: [email protected]